Wekelijks mijn nieuwsbrief ontvangen?

Zelfs Regentstreet heeft het moeilijk

Zelfs Regent Street in Londen voelt de pijn
Regent Street in het centrum van Londen staat al meer dan een eeuw synoniem voor winkelen. De statige Regency-gebouwen, gebouwd in 1819, herbergen vlaggenschipwinkels van Hamleys tot Burberry en Mulberry.Maar vandaag de dag worstelt de straat die bekend staat als de ‘mijl van stijl’ om zijn reputatie als het kloppende hart van West End waar te maken.Officiële cijfers suggereren dat het aantal shoppers met meer dan 50% is gedaald, hoewel sommige retailers zeggen dat het cijfer dichter bij de 90% ligt. Er zijn minstens 17 lege of gesloten winkels in Regent Street, waaronder een grote winkel aan het begin en het einde.Veel van de designerkledingwinkels waren vorige week dinsdagmiddag verlaten, en de enige wachtrij in de eens overvolle straat was buiten de Apple-winkel, waar mensen wachtten om iPhones te kopen of hun laptop te laten repareren.

“Het lijkt niet op Londen. Het ziet eruit als een dorp ”, zegt Sara Pasquini, manager van de Franse brillen- en zonnebrillenboetiek Jimmy Fairly. Vroeger trok de winkel 40 tot 50 klanten per dag. Nu heeft het misschien een dozijn. Afgelopen dinsdag hadden slechts twee klanten om 18.00 uur een aankoop gedaan. ‘Vroeger kochten toeristen vijf of zes frames. Nu is het helemaal dood, ‘zei Pasquini. Retailers zeggen dat ze voor een extra uitdaging staan, aangezien de regering van plan is om eind dit jaar het btw-vrij winkelen voor internationale bezoekers stop te zetten. De handtassenboetiek Bottletop had slechts zes klanten in zeven uur. Francesca Malfatti, de manager, zei: “Vroeger hadden we tot 70, 80 mensen per dag, dus het bezoekersaantal is echt afgenomen, tragisch genoeg. We zijn een beetje bang voor wat de toekomst zal zijn. ”

Er zijn verschillende spraakmakende sluitingen geweest in Regent Street, waaronder Polo Ralph Lauren. Vorige maand sloot het Amerikaanse modemerk J Crew, een favoriet van de voormalige first lady Michelle Obama, daar zijn winkel en zijn vijf andere in het VK, omdat het zich wilde concentreren op zijn “wereldwijde e-commerceplatform”. In juni kondigde Microsoft aan dat het zijn flagshipstore, die pas een jaar eerder was geopend, zou sluiten als onderdeel van plannen om al zijn winkels over de hele wereld te sluiten. Dezelfde maand sloot TM Lewin, een shirtmaker opgericht in 1898 in Mayfair, zijn winkel en 65 andere Britse winkels toen het in surseance ging.In het hele land hebben de netto winkelsluitingen recordniveaus bereikt, met twee keer zoveel dit jaar als vorig jaar.Volgens onderzoek van de Local Data Company en het adviesbureau PwC sloten tussen januari en augustus 11.120 winkels die onderdeel waren van ketens.  Asz Meeze, die een eet- en drinkkiosk runt naast de Regent Street-vestiging van Canada Goose, zei dat de verkoop met 80% daalde en dat hij slechts 10 klanten per dag had. Hij is de meeste dagen om 14.00 uur geopend, in plaats van 8.00 uur.”Het is belachelijk,” zei hij. ‘Er is niemand in de buurt. De enige winkel die het druk heeft, is de Apple Store. “Bron: the times, 18 oktober 2020

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *