Wekelijks mijn nieuwsbrief ontvangen?

Amazon Primedag 16 juli ook inNederland

Amazon Prime Dag op 16 juli in Nederland
Op 16 juli om 12.00 begint ook Prime Day in Nederland. Wereldwijd worden meer dan 1 miljoen “deals” aangeboden aan de Prime leden. Vaak met grote kortingen, maar ook nieuwe merken en nieuwe artikelen worden deze dag gelanceerd. Vorig jaar was Prime dag een topdag met een omzet van $ 2.41 Miljard.
Prime faciliteiten
Wereldwijd zijn er al meer dan 100 miljoen Primeleden, die gemiddeld 2 keer per maand iets kopen. Deze leden geven op jaarbasis 2x zoveel uit als gewone klanten. Dan spreken we over $1.300 per jaar. Prime wil ze “belonen” met gratis levering en snelle levering, vaak binnen 1 dag. Maar ook met gratis videostreaming en gaming. Maar daarnaast zijn er door het jaar heen ook speciale aanbiedingen met als hoogtepunt de Prime Dag. Aanbieding hebben vaak een beperkte duur, een uur, enkele uren of een dag. Hierdoor ontstaat een hype en een “greed” , om maar niets te missen. Vorig jaar waren vooral de electronica producten bestsellers.
Amazon speelt het spel secuur
Met Prime Dag wil Amazon ook meer Prime leden trekken in Nederland. Een langzame aanval op de Nederlandse e-retail markt. Eerst de Nederlandstalige website met Nederlandstalige boeken (2015), daarna een verbreding van het aanbod via een Nederlandstalige Duitse website (2016). Sinds 8 maanden is het ook mogelijk om Primelid te worden. Ook dit jaar werd de spraakgestuurde hardware (Alexa) in Nederland geintroduceerd en waarschijnlijk voor het eind van dit jaar is er ook een Nederlandstalige spraakversie mogelijk.
En dan nu Prime Day. Langzaam is Amazon bezig om het fundament te leggen in Nederland door klanten te binden. Dat doen ze niet op de klassieke manier door verkopen via een webshop, maar juist door klanten te binden in een infrastructuur zoals Prime en Alexa. Hun devies was altijd en is nog steeds “Customer First”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *